Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Χτυπούν το ΚΚΕ γιατί βρίσκει απήχηση στο λαό

Ι. ΤΣΩΧΟΣ («ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ»): Το ΚΚΕ μετά τις ευρωεκλογές εκτίμησε ότι ένας από τους λόγους που υπήρξε μια μερική ανάσχεση της δυναμικής ήταν και οι αντικομμουνιστικές επιθέσεις. Τότε, στην προεκλογική εκστρατεία είχατε πει κι από δω από τη Θεσσαλονίκη ότι δεν σκοπεύετε να θέσετε θέμα προσφυγής στη Δικαιοσύνη για τις συκοφαντικές αυτές επιθέσεις, διότι θα έπρεπε να γίνει διάλογος για τα ζητήματα που απασχολούσαν τον κόσμο. Εχετε υπονοήσει, έχετε προβλέψει ότι θα υπάρξουν αντικομμουνιστικές επιθέσεις και σ' αυτή την προεκλογική περίοδο. Ποια θα είναι η αντίδρασή σας;

ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Ο αντικομμουνισμός έχει πολλά πρόσωπα και πάρα πολλές μορφές. Είναι ο κομψός αντικομμουνισμός, είναι και ο άγριος. Πιστεύω ότι, αυτή τη στιγμή, τα επιτελεία και ιδιαίτερα αυτά του ΠΑΣΟΚ το μελετούν, ή μπορεί να το έχουν μελετήσει και να το δούμε στο επόμενο διάστημα. Δεν ξέρω, δεν είμαι σε θέση να πω ποια μορφή αντικομμουνισμού θα χρησιμοποιηθεί.

Τι σκέφτεται τώρα το ΠΑΣΟΚ; Από τη μια μεριά θέλει να λαφυραγωγήσει, κι επομένως μπορεί να κάνει τον πιο κομψό αντικομμουνισμό. 'Η, μπορεί να διοχετευθεί ο αντικομμουνισμός μέσω άλλων κέντρων. Μην ξεχνάτε, υπάρχουν κι άλλα κόμματα που προσφέρονται.

Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται ακόμα και τρόποι και μέθοδοι που μας γυρνάνε στη δεκαετία του '50. Φαίνεται ότι αυτά που λέει το ΚΚΕ πονάνε, γιατί βρίσκουν απήχηση στο λαό και δε θέλουν αυτή η απήχηση να μετατραπεί και σε ψήφο. Και δε θέλουν αυτή η απήχηση να μετατραπεί σε ανάκαμψη στη δράση των σωματείων, σε αναγέννηση του εργατικού κινήματος κλπ.

Επομένως, ο αντικομμουνισμός είναι πάγιο στρατηγικό όπλο στο καπιταλιστικό σύστημα. Δεν πρόκειται ν' αφήσουμε αναπάντητο τίποτα. Και θα σας πω και το εξής: Αν ο στόχος του αντικομμουνισμού δεν είναι μόνο ο λαός, αλλά και ν' ασκηθεί ιδεολογική πίεση στο Κόμμα και στην καθοδήγησή του, πρέπει να τους πούμε ότι αδυναμίες μπορεί να έχουμε, και έχουμε, αλλά έχουμε κατακτήσει μια πολύ μεγάλη πείρα: Δεν μπορεί να μας δουλέψει ο αντίπαλος. Γιατί καταλαβαίνουμε ότι βρισκόμαστε σε σωστό δρόμο.

Ποιοι είναι αυτοί που μιλάνε; Αυτοί που άδειασαν τις τσέπες των εργαζομένων. Δεν είναι καν φερέγγυα η κριτική τους σ' εμάς. Δε λέω για την πολιτική κριτική, μιλάω για τον αντικομμουνισμό. Η πολιτική κριτική και η πολεμική είναι φυσιολογική.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ